Instrukcji

Jak usunąć stronę na Facebooku?

Opisujemy wszystkie niuanse procedury usuwania prywatnych i publicznych stron na Facebook z nowej wersji projektu.

Użytkownicy w Rosji najczęściej mają konto na Facebooku czysto z ciekawości – zrozumieć, co to za bestia taka, o którym tak wiele się mówi. Potem, nie mając do czynienia z niezwykłym u interfejsem, rzucać konto lub myśleć o tym, jak go usunąć, aby dane osobowe nie były w internecie.

W tym artykule podamy szczegółowe instrukcje, jak zablokować konto Facebook na czas określony i na zawsze.

Niż strona na Facebooku różni się od konta?

Ale zacznijmy od nauki podstaw, ponieważ użytkownicy często są zdezorientowani i nie mogą odróżnić konto w Facebook od strony. To w "WK" wszystko jest proste i oczywiste – na Facebooku między pojęciami strony, profilu i konta jest różnica.

Konto – to podstawa. Konto użytkownik uruchamia się w momencie rejestracji – gdy wskazuje mail, numer telefonu i hasło. Do konta dołączony profil osobisty – nazywany również osobistej strony. Jest to strona, na której pojawia się informacja o użytkowniku.

U jednego użytkownicy może być tylko z jednego konta i profilu.

Ale publicznych stron pod swoim profilem może stworzyć tyle, ile chcesz. Więc jeśli chcesz opuścić Facebooka na stałe poprawnie użyć wyrażenia "usuń stronę". Właściwy opcja "usuń konto".

Jak usunąć konto na Facebooku na czas (dezaktywacja)?

Opcja z wyłączeniem oczekiwaniom użytkowników, którzy liczą na powrót na Facebook. Jeśli profil jest nieaktywny, znaleźć strony, związane z nim, nikt nie jest w stanie. Natomiast sam użytkownik będzie mógł odzyskać swoje konto w dowolnym momencie i zachowa dostęp do мессенджеру.

omówimy procedurę wyłączenia w wersji Facebook z nowym projektem. Aby tymczasowo usunąć profil, należy postępować tak:

Krok 1. Rozwiń menu główne i kliknij na sekcję "Ustawienia и конфиденциальность».

Krok 2. W dziale "Ustawienia и конфиденциальность" wybierz "Ustawienia».

Krok 3. W ustawieniach trzeba sekcji "Informacje na Facebook».

Krok 4. W tym dziale znajdź opcję "Dezaktywacja i usuwanie" (najnowszy) i kliknij " Zobacz».

Krok 5. Pojawi się okno, które poprosi o wybór między wyłączeniu konta i jego безвозвратным usunięciem.

Wybierz dezaktywacji konta, a następnie kliknij na przycisk "Kontynuuj с отключением аккаунта».

Krok 6. W końcowym etapie należy określić przyczynę opieki (1). Są państwo wybrać jeden z proponowanych wariantów przyczyn (poza "Mam inne konto Facebook»), decyzji ogarnie i powie, jak można rozwiązać ten problem bez konieczności dezaktywacji. Na tym etapie Facebook świetnie działa z zarzutów i negatywne użytkowników.

W tym samym oknie można zrezygnować z otrzymywania powiadomień z Facebook (na przykład o tym, że zostałeś zaproszony na imprezę) przez umieszczenie kawki w polu (2). Można również określić, że chcesz zachować dostęp do Messenger (3). Po tym jak проставите wszystkie pola wyboru, kliknij "Wyłączyć" (4).

Profil będzie tymczasowo zablokowany. Twoje imię i nazwisko nadal będą mieć danych w listach do przyjaciół, ale do danych osobowych dostęp nikt nie dostanie.

Jeśli były tylko jednym z administratorów strony biznesu, ale ta strona nie zniknie z pola widzenia po dezaktywacji konta.

Jak usunąć stronę na Facebooku z komputera na zawsze?

Jeśli chcesz spalić wszystkie mosty i opuścić Facebooka bez możliwości odzyskania konta, zmuszeni cię rozczarować: nie uda. Nawet po trwale usunąć konto odzyskać dostęp do strony można w ciągu 1 miesiąca. Gdy miesiąc się skończy, konto w końcu zniknie, ale w ciągu tych 30 dni nadal będziesz figurować na listach znajomych.

Pierwsze kroki po całkowitym usunięciu konta – te same, co w przypadku dezaktywacji. Tylko na 5. etapie należy wybrać zamiast wyłączyć trwałe usunięcie konta. Następnie nacisnąć "Kontynuuj с удалением аккаунта».

Decyzji zaoferuje jako alternatywy dezaktywacji i spróbuje uwieść, zachowując dostęp do Messenger. Ponadto, Facebook polecam zrobić kopię danych przed usunięciem.

Tutaj kliknij "Usuń konto».

W następnym oknie wprowadź hasło i kliknij "Kontynuuj". Co ciekawe, Facebook, nawet nie pyta o powód, dla którego zdecydowali się odejść.

Ostatnim działaniem potwierdzić, że wiesz o 30-dniowy termin. Kliknij "Usuń konto».

Po tym na ekranie pojawi się powiadomienie o tym, że trwałe usuwanie zaplanowane.

Jak usunac Facebook z telefonu poprzez aplikację mobilną?

Facebook, w przeciwieństwie do większości innych portali społecznościowych, pozostawia użytkownikowi możliwość usunięcia konta przez aplikację mobilną. Jak to zrobić?

Krok 1. Przejdź do "Ustawienia».

Krok 2. W ustawieniach rozwiń sekcję "Ustawienia и конфиденциальность" i wybierz opcję "Ustawienia»

Krok 3. Następną stronę проскролльте do bloku "Informacje na Facebook" i kliknij na opcję "Zarządzanie kontem».

Krok 4. Następnie przejść do sekcji "Dezaktywacja i usuwanie».

Krok 5. Dokonaj wyboru między wyłączeniu i pełnym usunięciem konta. Ponieważ w tym temacie mówimy właśnie o usuwaniu, pójdziemy tą drogą. Po wybraniu, naciśnij "Kontynuuj с удалением аккаунта».

Krok 6. Прежде чем окончательно распрощаться с Facebook, рекомендуется скачать резервную копию информации из профиля в память телефона – decyzji предоставляет такую возможность (1). Также можно проверить, в каких приложениях вы регистрировались при помощи аккаунта на Фейсбуке. Доступ к этим приложениям будет утерян.

Po tym, jak wszystko sprawdzisz i pobrać, kliknij na przycisk "Usuń konto" i распрощайтесь z dziełem Marka Zuckerberga na zawsze.

Jak usunąć stronę biznesu?

Biznes-strona na Facebook niezbędne do promowania towarów i usług, ponieważ oferują usługi z osobistej strony jest surowo zabronione. Za takiego administracja Facebooka natychmiast wysyła do bana.

Usuń stronę biznesu uda się tylko, jeśli jesteś jedynym administratorem. Trzeba działać tak:

Krok 1. Znajdź blok "Twoje strony po prawej stronie i wybierz stronę, którą chcesz usunąć.

Krok 2. W menu "Zarządzanie Stroną" kliknij na opcję "Ustawienia Страницы».

Krok 3. Przejdź do ustawień w sekcji "Całkowita" do końca. Ostatnim punktem będzie "Usuń stronę". Kliknij na niego.

Krok 4. Potwierdź, że chcesz trwale usunąć stronę biznesu.

Strona będzie usunięta w ciągu kilku sekund.

Jak anulować usuwanie strony?

Aby anulować, należy zalogować się pod swoimi poświadczeniami w ciągu 30 dni po tym, jak złożył wniosek o usunięcie konta. Na ekranie pojawi się następujące okno:

Kliknij na przycisk "Cofnij usuwanie", i twój profil jest w pełni przywrócona.

podsumowując

Facebook jest tak proste użytkownika nie puści. Nawet jeśli uruchom procedurę trwale usunąć konta, możesz ją anulować w ciągu 30 dni. Aby to zrobić, wystarczy zalogować się pod swoimi poświadczeniami. Więc jeśli nie jesteś pewien swojej siły woli, musiał przed usunięciem zmienić dane konta i o nich zapomnieć.

Alternatywnie całkowite usunięcie konta Facebook oferuje dezaktywację. Jest to dość wygodna opcja, ponieważ użytkownik zachowuje dostęp do мессенджеру, ale uchroni się od różnego rodzaju niepotrzebnych alarmów. "Деактивированный" konto można wrócić, kiedy tylko chcesz, więc dezaktywacja – najlepsza opcja dla tych, którzy chcą odpocząć od informacyjnego szumu.

Komentować